Onze geschiedenis

Kwaliteit en zitcomfort bieden: het zit in onze genen

zetelfabriek Cammers

Met hamer, schaar en naaimachine

Cammers zetelfabriek is ontstaan in 1934. Henri Cammers begon kleinschalig met een hamer, een schaar en een naaimachine in een atelier in Mechelen. Al snel was hij genoopt om te verhuizen naar een grotere werkplaats. Hij belandde aan de Winketkaai in Mechelen. Dezelfde plek waar je ook vandaag nog de toonzaal en de productie vindt. 

zetelfabriek Cammers

Cammers evolueert en moderniseert

In de jaren 60 en 70 kwam de tweede generatie in het bedrijf. Met Marc en Carl waaide er een frisse wind binnen. De zaken gingen goed en Cammers werd bekend tot over de grenzen heen. Ze breidden uit, moderniseerden de productie, en bouwden einde jaren 1990 een nieuwe gevel en een toonzaal. 

High tech in productie

In 2003 komt Jan Cammers in de zaak en evolueert het bedrijf verder. In een markt waar massaproductie in verre landen hoogtij viert, blijft hij trouw aan de Cammers- filosofie. Hij trekt resoluut de kaart van kwaliteit, vakmanschap en optimaal zitcomfort. Én “Made in Belgium”. 

Van bij het eerste contact valt zijn passie voor een comfortabel zitmeubel en zijn streven naar perfectie op. Hij bewaakt de kwaliteit als geen ander: van grondstof tot afgewerkt product. 

Hij investeert in nieuwe hoog-technologische, computergestuurde machines in de karkasmakerij en houtzagerij, ideaal voor het toenemende maat- en projectwerk. 

Interesse? Wij maken graag tijd voor jou.

Met een Cammers-zitmeubel kies je voor zetels met een lange levensduur. Zo beperk je meteen ook je ecologische voetafdruk. Da’s mooi meegenomen.